Pages Navigation Menu

Official Website of the Indian Embassy of Budapest, Hungary

India Fesztivál – India Festival / márc. 6-10.

Átrium Film-Színház  (1024 Budapest, Margit körút 55.)

Az Indiai Nagykövetség nagyszabású India fesztivált szervez március 6-10. között az Átrium Film-Színházban. A programot a lenyűgöző kathak táncosnő, Sharmila Sharma nyitja meg március 6-án. A Fesztivál öt napja alatt 7 bollywoodi filmet láthat majd a közönség, amelyek felvonultatják az indiai filmgyártás legújabb remekeit, természetesen a legnagyobb sztárokkal a főszerepekben. Péntek este minden idők legnagyobb filmsikere, az Om Shanti Om után egy fergeteges Bollywood partira invitálunk mindenkit. Az indiai filmek régi és új szerelmeseit várjuk filmes előadásainkra. A filozófia iránt érdeklődőket India magyarországi nagykövete és Müller Péter, író kalauzolja majd a test, a szellem és a lélek rejtelmeibe. A gyerekeket a Kathputlí bábszínház és számos indiai gyerekfoglalkozásunk. A program ideje alatt Horváth Esther: „Élet szeretettel” című kiállítását tekinthetik meg az Átrium galériáján.

 

SZERDA – 2013. március 6.

19.30 FILM18.15 TÁNC

Sharmila Sharma (India) kathak táncelőadása
Az eredetileg templomi tánc igazi stílus kavalkád, amely dinamikusságával mindenkit magával ragad. India egyik legkiemelkedőbb kathak táncosa Sharmila Sharma kathak táncelőadása méltó megnyitója az India Fesztiválnak.

Sharmila Sharma dzsajpuri művészcsaládban született. Édesapja népzenész és néptáncos, édesanyja kathak táncos. 3 évesen lépett először színpadra, ez egyben élete első versenye is volt. Rögtön megnyerte a hallgatóság szívét, első díjat kapott. Kezdetben édesanyjától tanult észak-indiai néptáncokat és kathakot, majd beiratkozott a Kathak Kendra nevű intézménybe Újdelhiben. Itt énekelni és tablázni is tanult. Többféle stílusirányzattal megismerkedett: a dzsajpuri stílusban Pandit Rajendra Kumar Gangani volt a mestere, míg a lakhnaúi stílust a híres Pandit Birju Maharajtól tanulta. 14 évesen már hivatásos táncos volt, azóta folyamatosan lép föl hazai és nemzetközi fesztiválokon. 1993 óta él Párizsban, ahol táncot tanít és workshopokat tart, mellette pedig járja a világot előadásaival. Sharmila Sharma a folyamatos keresés és fejlődés híve, saját szavaival: „Szeretek új képeket festeni és új szobrokat alkotni táncommal a térben.” Vérbeli táncos, élete értelmének és életre szóló társának tartja hivatását.

Egy meg egy az ketten (Ek Main Aur Ekk Tu, 2012)
Zenés, romantikus komédia (110 perc)
Rendezte: Shakun Batra

Szereplők: Imran Khan, Kareena Kapoor, Boman Irani, Ratna Pathak Shah

Rahul zárkózott, pedáns, Amerikában dolgozó indiai úrifiú, aki reménytelenül szenved szigorú apja és sznob anyja teljesíthetetlen elvárásaitól. Amikor kirúgják a munkahelyéről, nem meri bevallani szüleinek, és a pszichológusnál keres megoldást problémáira. Itt ismerkedik meg egy félreértés következtében Rianával, az energikus, vidám, bohém lánnyal, aki rábeszéli, hogy töltsék együtt a Karácsony estét. Másnap reggel megdöbbenéssel veszik tudomásul, hogy a részeg este végén összeházasodtak, és azonnal elkezdik intézni a válást. Addig azonban Riana kénytelen beköltözni Rahul lakásába, mert állás híján már az albérletéből is kitették.
Az Egy meg egy az ketten az utóbbi években Indiában rendkívül népszerűvé vált új típusú romantikus komédiák jellegzetes darabja. Ezekben Nyugaton élő indiai fiatalok küzdenek a modern, városi életformára jellemző problémákkal, míg a család és hagyományos értékrend a háttérbe szorul vagy hiányzik. Helyette nagyobb szerepet kap a fordulatosabb történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a fiatalos humor. A főszerepekben Bollywood jelenlegi legsikeresebb színésznője, Kareena Kapoor, valamint kissé cinikus, savanyú hősszerelmes figuráival az indiai filmbe új színt hozó ifjú sztár, Imran Khan látható.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/340-ek-main-aur-ekk-tu-2012

KIÁLLÍTÁS
Élet szeretettel – Horváth Esther fotókiállítása
Sugárzó, bájos, megható… Egy szívhez szóló kiállítás!
„Ezen a kiállításon ezt a csodálatos világot az indiai embereken keresztül szeretném bemutatni, azt a csodát, mely megtalálható minden kisgyerek csillogó szemében, az emberek őszinte mosolyában, a kemény sorsok verejtékében, a piacok zsivajában, az anyák gondoskodó ölelésében, az emberek minden elő iránti szeretetteljes életében.” – Horváth Esther

 

CSÜTÖRTÖK, 2013. március 7

18.00-19.30 ELŐADÁS
Az indiai maszáláfilm különleges vonásai és kulturális gyökerei – Vajdovich Györgyi (ELTE Filmtudomány Tanszék) filmrészletekkel illusztrált előadása
Bollywood jellegzetes filmje, a „maszáláfilm” teljesen egyedi jelenség a világban, számos műfajt és hangnemet ötvöz, ugyanakkor rendkívül látványos és nagyon széles közönségréteget képes megszólítani. A filmrészletekkel illusztrált előadás nemcsak e különleges film sajátosságait mutatja be, hanem abba is betekintést nyújt, milyen mélyen gyökerezik ez szórakoztatási forma a klasszikus indiai művészetekben, hogyan merít az indiai zenéből, táncokból és színházi hagyományokból.
Ingyenes!

19.30 FILM
Csak egyszer élsz (Zindagi Na Milegi Dobara, 2011)
Road movie (153 perc)
Rendezte: Zoya Akhtar
Szereplők: Hrithik Roshan, Farhan Akhtar, Abhay Deol, Katrina Kaif, Kalki Koechlin

A történet három gyerekkori barátról, Kabirról, Arjunról és Imranról szól, akik háromhetes útra indulnak Spanyolországba. Kabir nősülni készül, és arra kéri barátait, hogy legénybúcsújaként váltsák valóra régi tervüket, miszerint egy közös európai út során mindhárman javasolnak egy-egy különleges sportot a másik kettőnek, és ezeket közösen próbálják ki. Az egyezség része az is, hogy a másik kettő nem tudhatja előre, milyen sportot választott barátjuk, így a kalandok során számukra is meglepetés, mi vár rájuk.
Ez a közös kirándulás szembesíti őket korábbi, fel nem dolgozott konfliktusaikkal, hogy az út végére ismét egymásra találjanak.
A fiatal rendezőnő, Zoya Akhtar különleges sztárszereposztással készített vidám, fiatalos filmje új műfajt, a road movie-t honosította meg az indiai filmiparban. A Csak egyszer élsz a 2011-es év egyik legnagyobb kasszasikere lett és számtalan díjat, köztük hat Filmfare-díjat (indiai Oscart) nyert.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/257-zindagi-na-milegi-dobara-2011

 

PÉNTEK 2013. március 8.

10.00-19.00 INDIA
Varázslatos India! Utazási irodák, éttermek, indiai termékek és sok minden más nem csak utazóknak.
Ingyenes!
17.00-18.30 STORYTELLINGIndia: Találkozások az úton. Ha már jártál Indiában, meséld el a kedvenc sztorit, ha még nem, akkor várunk nagyszerű történetekkel! – Ingyenes!

 

19.00 FILM
Om Shanti Om (Om Shanti Om, 2007)
Zenés, romantikus filmdráma (162 perc)
Rendezte: Farah Khan
Szereplők: Shahrukh Khan, Arjun Rampal, Deepika Padukone, Shreyas Talpade

India, a hetvenes évek közepe, a bollywoodi mozi hőskora. Om, a hírnévre áhítozó statiszta reménytelenül szerelmes a korszak filmcsillagába. Ám hiába táncol tőle Shanti alig karnyújtásnyira, minden arra utal, ez a szerelem beteljesületlen marad. Mert van néhány álom, melyhez egyetlen élet nem elég. Azonban harminc évvel később, egy újabb életben Om nem várt, új esélyt kap a sorstól erre a szerelemre.
Az indiai filmtörténet egyik legnagyobb, kultikus közönségsikere a legendás koreográfus-rendező Farah Khantól. Tisztelgés Bollywood múltja előtt és önkritikus kikacsintás jelenére napjaink legnagyobb szupersztárjaival, cameo-szerepekben pedig az indiai szórakoztatóipar csillagaival. Egy olyan sziporkázó darabban, ahol minden díszlet, fordulat, mondat a hetvenes évek közismert, örökzöld mozifilmjeire reflektál – a csúcsra járatott nosztalgiával Farah Khan és Shah Rukh Khan levette a lábáról az indiai és a nyugati közönséget.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/312-om-shanti-om-2007

 

22.00- BOLLYWOOD PARTY – Dj Milendee
Mi volt előbb, az Om Shanti Om vagy a Bollywood parti? A film után a legpörgősebb indiai zenékkel várunk!
Ingyenes!

 

SZOMBAT 2013. március 9.

10.30 BÁBSZÍNHÁZ
Kathputlí bábszínház – Márkus Színház
A rádzsasztháni bábjátékban fellép egy pungi-játékos, aki muzsikájával egy kobrát is elbűvöl, egy gyönyörű indiai táncosnő, két kardforgató harcos, egy bengáli művész, aki saját fejét is le tudja emelni, egy labdazsonglőr, egy fürgelábú teve, hátán a hercegi párral, egy fergeteges lovas, hameresztő mutatványaival és egy ifjú pár, akik valójában átváltozó művészek.

A Márkus Színház tagjai egy nyugat-radzsasztháni városkában, Jaisalmerben találkoztak 2012 elején egy bábos családdal, akik három generáció óta játszanak ezekkel a törékeny indiai marionettekkel. Egy játékos mozgatja a figurákat és egy vagy két zenész,énekes kíséri az előadást. A Kath-putli szó fa-báb-ot jelent. A bábok feje készül fából,ezeket a család férfi tagjai faragják,a testet,a könnyű esésű ruhákat pedig az asszonyok,leány gyermekek varrják.

A zsinórok végét Vajda Zsuzsanna,Pilári Áron,Lili és Gábor tartja.

14:00 FILM
Szívből szóljon: Hadippa! (Dil Bole Hadippa!, 2009)
Sport komédia (148 perc)
Rendezte: Anurag Singh
Szereplők: Rani Mukerji, Shahid Kapoor, Anupam Kher, Dalip Tahil, Rakhi Sawant

Veera, a vidám, energikus pandzsábi lány különleges tehetséggel van megáldva, ő a legjobb krikett-ütőjátékos az egész környéken. Mivel lányként nem játszhat, férfinak öltözve jelentkezik a válogatásra és bekerül a helyi csapatba. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a csapat jóképű, fiatal edzője beleszeret a nagyszájú, álruhás Veer lánytestvérébe.
A Dil Bole Hadippa! jellegzetes indiai történet szívmelengető szerelmi románccal, sok humorral, izgalmas sportjelenetekkel, gyönyörű pandzsábi tájakkal és életképekkel, amely Indiának számos az európai nézők számára ismeretlen, egzotikus jellegzetességét is felvillantja.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/150-dil-bole-hadippa-2009

 

17.00 ELŐADÁS
Test, szellem és lélek – Őexc. Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövetének és Müller Péter,  írónak előadása
Az ősi tudás és modern tudomány összefonódása egy lebilincselő előadásban.

 

19:00 FILM
Nyelves-Lecke (English Vinglish, 2012)
Dráma-komédia (134 perc)
Rendezte: Gauri Shinde
Szereplők: Sridevi, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Adil Hussain

Shashi átlagos, középkorú indiai háziasszony, akinek napjai a háztartással, férje kiszolgálásával és a gyerekeivel való törődéssel telnek. Bár igyekszik titkolni, nagyon rosszul esik neki, hogy férje és kamasz lánya állandóan gúnyolják amiatt, hogy nem tud angolul és ezért az indiai élet számos területén nem „szalonképes”. Amikor unokahúga esküvőjének előkészítésére egy hónapra Amerikába érkezik, beiratkozik egy gyorstalpaló angol tanfolyamra, ám az új közegben nem csak az angol nyelv szépségei nyílnak meg előtte.
Az elsőfilmes rendezőnő, Gauri Sindhe filmje Indiában szokatlan kérdést, a középkorú családanyák emancipálódásának problémáját feszegeti. Az érzékeny kisrealista darab tele van finom részletekkel, érdekes epizódfigurákkal, bájos életképekkel és finom humorral. A kilencvenes évek egyik legnagyobb indiai sztárszínésznője, Sridevi ezzel a művel tért vissza a filmvászonra tizenöt év után, és Shashi szerepében az utóbbi évek egyik legjobb színészi alakítását nyújtotta.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/341-english-vinglish-2012

 

VASÁRNAP 2013. március 10.

10.00-14.00 CSALÁDI PROGRAM
India gyerekszemmel – Fűszerfestés, rakhi készítés, hindí gyorstalpaló, indai játékok, bábkészítés és sok minden más.
Ingyenes!

14.00 FILM
Peepli [Live] (Peepli [Live], 2010)
Szatirikus komédia (104 perc)
Rendezte: Anusha Rizvi
Szereplők: Omkar Das Manikpuri, Raghubir Yadav, Shalini Vatsa, Malaika Shenoy

Natha egyszerű, szegény földműves, akinek földjét a bank el akarja árverezni, mert nem tudja visszafizetni a felvett kölcsönt. Amikor kétségbeesésében egy helyi politikustól kér segítséget, az szarkasztikusan azt válaszolja, hogy kövessen el öngyilkosságot, mert akkor legalább a családja kártérítést kapna. Amikor egy újságíró meghallja, hogy Natha komolyan fontolgatja ezt a megoldást, isten háta mögötti kicsiny falujukat, Peeplit megszállják az újságírók és a tévériporterek tömegei, akik élőben akarják közvetíteni az önfeláldozó tettet.
A nyugati fesztiválokon és a hazai kritikusok körében is lelkesen fogadott és ugyanakkor anyagilag is sikeres Peepli [Live] az indiai film mai, modern irányzatának egyik kiemelkedő darabja. A maró társadalmi szatíra görbe tükröt mutat a médiának és a politikának, miközben nyersen realista stílusban, eredeti helyszíneken és ismeretlen, félamatőr színészekkel mutatja be a legszegényebb indiaiak közegében játszódó történetet.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/318-peepli-live-2010

 

17.00 ELŐADÁS
A bollywoodi filmipar sajátosságai és az indiai sztárrendszer – Vajdovich Györgyi (ELTE Filmtudomány Tanszék) filmrészletekkel illusztrált előadása
A bollywoodi filmipar sajátos működéséről számos legenda és film (pl. az Om Shanti Om) szól. Az előadás betekintést nyújt a legendákba és a valóságba, bemutatja az indiai filmipar napjainkban zajló hihetetlen gyors változásait és mesél az indiai sztárrendszer európai néző számára különleges sajátosságairól.
Ingyenes!

 

19.00 FILM
Belepusztulni (Fanaa, 2006)
Romantikus dráma (169 perc)
Rendezte: Kunal Kohli
Szereplők: Aamir Khan, Kajol, Rishi Kapoor, Kiron Kher, Tabu, Sharat Saxena

Zooni a szépséges, ártatlan, vak leány az iskolájával Delhibe érkezik egy táncfesztiválra. Miközben városnéző túrára viszik őket, beleszeret a mindenkivel flörtölő idegenvezetőbe, Rehanba, akivel egy éjszakát is együtt töltenek. Ezek után Rehan felvállalja kapcsolatukat, és még arra is rábeszéli Zoonit, hogy operáltassa meg a szemét. Ám amikor Zooni végre megpillanthatja a világot, szörnyű hír érkezik szerelméről. A történet hét év múlva folytatódik: ekkor Zooni már kisfiával és apjával él világtól elzárt otthonukban, Kasmír csodálatos hegyei között.
A Fanaa a klasszikus indiai melodrámák jellegzetes darabja, melyben a szerelem kerül konfliktusba valami más, külső kényszerítő erővel, azonban tipikus bollywoodi darabként erősen kevert műfajú, így a melodráma és a szerelmi románc mellett bőségesen tartalmaz humort, akciót és pazar táncjeleneteket. A főszerepben az indiai filmipar egyik legnagyobb sztárja, Aamir Khan látható, a hősnőt pedig Kajol, Bollywood egyik legszebb és legkülönlegesebb színésznője alakítja, aki ezért a szerepéért megkapta a legjobb színésznőnek járó Filmfare-díjat.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/339-fanaa-2006

 

Kedvezményes belépőjegyek: filmvetítésekre, előadásokra 750 Ft. Napijegy két programra: 1000 Ft, 3 programra: 1500 Ft.
Jegyvásárlás: www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek

További információ: www.indianembassy.hu/fesztival vagy www.atriumfilmszinhaz.hu

Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit körút 55.
Sajtókapcsolat/Press: Szabó Krisztina, cultural.centre@indianembassy.hu, 325-7745

 

India Festival
6-10 March, 2013
Átrium Film&Theatre (1024 Budapest, Margit körút 55.)

WEDNESDAY, 6th of March

18.15
Kathak dance performance by Sharmila Sharma

The North Indian Kathak dance easyly grip the audience with its dynamic style. One of the best Kathak dancer, Ms Sharmila Sharma will be the precious stone of the India Festival Opening.

19.30 FILM
Ek Main Aur Ekk Tu, 2012
Musical romantic comedy (110 min)
Director: Shakun Batra
Stars: Imran Khan, Kareena Kapoor, Boman Irani, Ratna Pathak Shah

A few drinks too many leads an uptight architect and quick-witted hairstylist to marry in Las Vegas. Can a mistake lead to friendship and love? Imran, an introvert architect, and Kareena, a carefree hair stylist, meet in Las Vegas and get married after getting drunk. The next day, they realise their mistake and start the process of annulling their marriage.
EXHIBITION
Élet szeretettel – Life with Love
Photo exhibition of Esther Horváth
Radiant, charming, touching… An exhibition for your heart!

The exhibition will be on view during the Festival.
THURSDAY, 7th of March

18.30-19.30 LECTURE
The Uniqueness of Indian Cinema: The Masaalaa Film and its Cultural Origins by Ms Györgyi Vajdovich (Eötvös Loránd University Film Department)
Free entry!

19.30 FILM
Zindagi Na Milegi Dobara, 2011
Road movie (153 min)
Director: Zoya Akhtar
Stars: Hrithik Roshan, Farhan Akhtar, Abhay Deol, Katrina Kaif, Kalki Koechlin

Three young men, Kabir (Abhay Deol), Imraan (Farhan Akhtar) and Arjun (Hrithik Roshan), take a holiday that changes their lives forever. Kabir, who is engaged to Natasha (Kalki Koechlin), wants to go on an extended bachelor party, a three week road trip with his best friends, Imraan and Arjun. The only problem is Arjun is too tied up with work. After much emotional blackmail and cajoling the boys set off on a journey they were meant to take four years ago. Kabir, Imraan and Arjun meet up in Barcelona, Spain, and set off on an adventure that will not only make them iron out their differences but also face their fears, alter their perception, unravel their fabric, force them to break out of the box and teach them to seize the day. In other words, a holiday that will change their lives forever.
FRIDAY, 8th of March 19.00

10.00-19.00 INDIA
Glimpses of India! Travel agences, restaurants, Indian products and so on for not only travellers.
Free entry!

19.00 FILM
Om Shanti Om, 2007
Musical romantic film drama (162 min)
Director: Farah Khan
Stars: Shahrukh Khan, Arjun Rampal, Deepika Padukone, Shreyas Talpade

Om Prakash Makhija is a Junior Artiste in Bollywood, who is infatuated with actress Shantipriya, and hopes to marry her someday. His hopes come to reality when he rescues her from a fire and they go on a date. Shortly thereafter he finds out that she is married to a film producer, Mukesh Mehra, and is expecting his child. He then watches in horror as Mukesh, after luring her in an abandoned studio, sets it afire. Om attempts to rescue her in vain, and he eventually is killed. 30 years later, Om is reborn as the only son of yesteryear Bollywood actor, Rajesh Kapoor, and is himself an actor. His memories start to return when he meets with his widowed mother..

22.00- BOLLYWOOD PARTY by Dj Milendee
What was the first: Om Shanti Om or the Bollywood party? We are waiting for you with the best Indian hits after the Film.
Free entry!
SATURDAY, 9th of March

10.30 PUPPET THEATRE
Kathputli puppet show by Márkus Theatre
Rajasthani puppet show with a pungi-player, a beautiful Indian dancer, two swordsmen, a Bengali artist, a speedy camel and so on.

14:00 FILM
Dil Bole Hadippa!, 2009
Sport comedy (148 min)
Director: Anurag Singh
Stars: Rani Mukerji, Shahid Kapoor, Anupam Kher, Dalip Tahil, Rakhi Sawant

Veera Kaur’s dream is to represent the 9-time losing Indian Tigers cricket team. The team, led by Choudhary Vikramjeet Singh, have never won the Aman Cup against their rivals, Pakistan Champs, led by Pathan Liqayat Ali Khan. She dons the guise of a turbaned Sikh, complete with beard and mustache, and calls herself Veer Pratap Singh. In this way she manage to convince the new, rather arrogant and brash Team Captain, Rohan Singh, a British County Cricket all-rounder, and the son of Vikramjeet, to include her in this team. Things all appear to be going well until…

17.00 LECTURE
Body, mind and soul by H. E. Mr Gauri Shankar Gupta, Ambassador of India to Hungary and Mr Péter Müller, writer. Moderator: Mr Joshi Bharat, TV2 presenter
How can we live in harmony? What constitutes a human body?
Traditional knowledge with modern science in one fascinating presentation.

19:00 FILM
English Vinglish, 2012
Drama-comedy (134 min)
Director: Gauri Shinde
Stars: Sridevi, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Adil Hussain

The story of a quiet, sweet tempered housewife who endures small slights from her well educated husband and daughter everyday because of her inability to speak and understand English. She is resourceful and open-minded but somehow these traits don’t get noticed by them. Then one day on a trip to visit her sister in Manhattan she decides to enroll in an English Learners class and meets a host of new people who teach her to value herself beyond the narrow perspective of her family.
SUNDAY, 10th of March

10.00-14.00 FAMILY EVENT
India for kids – Painting with spices, rakhi making, Hindi course, games, puppet making and so on.
Free entry!

14.00 FILM
Peepli [Live], 2010
Satiric comedy (104 min)
Director: Anusha Rizvi
Stars: Omkar Das Manikpuri, Raghubir Yadav, Shalini Vatsa, Malaika Shenoy

In the lead up to state elections in the Indian village of Peepli, two poor farmers, Natha and Budhia, face losing their land over an unpaid bank loan. Desperate, they seek help from an apathetic local politician, who scornfully suggests they commit suicide to benefit from a government program that aids the families of indebted deceased farmers. When a journalist overhears Budhia urge Natha to “do what needs to be done” for the sake of their families, a media frenzy ignites around whether or not Natha will commit suicide.

17.00 LECTURE
A Film Industry in Transition: Special Characteristics of the Bollywood Film Industry and Star System by Ms Györgyi Vajdovich (ELTE Film Department)
Free entry!

19.00 FILM
Fanaa, 2006
Romantic drama (169 min)
Director: Kunal Kohli
Stars: Aamir Khan, Kajol, Rishi Kapoor, Kiron Kher, Tabu, Sharat Saxena

Zooni, a blind Kashmiri girl, meets Rehan Qadri, a local tour guide and an incorrigible flirt, who goes from city to city exploring their architecture–and also their women. Her friends warn her against this good-for-nothing roadside Romeo, but she chooses to ignore them. She is not one to be protected. It is now her time discover life, and love. Is this really the right choice? Rehan is fascinated by Zooni. He truly wants her to see life as it should be seen, in its many colors–and as he promises her, the time spent with him will be the most precious in all her life. Zooni sees Delhi, life and love like she never has…

The screenings are in Hindi with Hungarian subtitles.

Entry fees: for film screenings and lectures: HUF 750. Daily ticket for 2 programmes: HUF 1000, for 3 programmes HUF 1500.

Online tickets: www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek

More information: www.indianembassy.hu/fesztival vagy www.atriumfilmszinhaz.hu

Venue: Átrium Film-Színház, Budapest, Margit körút 55.