Pages Navigation Menu

Official Website of the Indian Embassy of Budapest, Hungary

Kaveri Sageder kathak táncelőadása / Kathak dance performance by Kaveri Sageder

Venu-Katha – Kaveri Sageder kathak táncelőadása, Rina Chandra (bánszurí), Gerhard Rosner (tabla)

Venu-Katha – Kathak dance performance by Kaveri Sageder, Rina Chandra (Bansuri), Gerhard Rosner (Tabla)

Ismét indiai művész érkezik a Kulturális Központba: a félévet a púnai Kaveri Sageder táncos-koreográfus  nyitja  kathak előadással szeptember 17-én. Kaveri jelenleg Bécsben él és tanít. Mestere Smt. Shama Bhate, a Nad Roop nevű kathak intézet vezetője.  Kaliforniában a kathak, a jazz illetve a világzene kapcsolatával foglalkozott, ebből szerzett fokozatot. Lehetőséget kapott arra, hogy táncoljon Madhuri Dixit mellett Sanjay Leela Bhansali Devdas c. filmjében, a híres Birju Maharaj vezérlete alatt.

Kaveri rendszeresen vesz részt fesztiválokon, illetve szólóelőadásai mellett közreműködik különböző fúziós előadásokon is. Nemcsak előadóművész, hanem oktató és koreográfus, rendszeresen tart rövidebb-hosszabb workshopokat az érdeklődőknek.

Kaveri magával hozza zenészeit is, Gerhard Rosnert (tabla) és Rina Chandrat (bánszurí), így élőzene teszi még különlegesebbé a műsort.  A zenekíséret nem pusztán kiegészítés, hanem  szerves része az előadásnak, párbeszéd a táncos és a hangszerek között, melyben a dinamikus és ritmikus tánc a lágy dallammal folytat párbeszédet.