Pages Navigation Menu

Official Website of the Indian Embassy of Budapest, Hungary

Indiai Filmfesztivál: Koktél (Cocktail)

Indiai Filmfesztivál

100 éves az indai film!

100 éves az indiai film! Ünnepeljen velünk 2014. február 7-16. között a Puskin moziban és az Indiai Kulturális Központban!

Az Indiai Kulturális Központ az indiai filmgyártás századik évfordulója alkalmából 2014. február 7-16. között Indiai Filmfesztivált rendez a Puskin moziban (február 7-12.) és az Indiai Kulturális Központban (február 13-16.). A tíz napos Fesztivál alatt nem csupán hindí, de Magyarországon eddig még nem vetített telugu, maráthí, malajálam filmeket is vetítünk. Hiszen jelenleg is, az évente közel ezer indiai filmnek csupán az egyötöde a hindí nyelvű, ún. „bollywoodi” film. A műsorban megtalálhatók igazi nagy klasszikusok, mint pl. a Sholey, az utóbbi évek legnagyobb bevételét termelő vígjáték (3 Idiots), thriller (Kahaani) vagy a legújabb nemzetközi sikerfilm (The Lunchbox).

 

Indiai Kulturális Központ

2014. február 13-16.

cocktail12014. február 14. péntek 18.00

Koktél (Cocktail)

 

színes, indiai vígjáték, 145 perc, 2012
nyelv: hindi, felirat: magyar
rendező: Homi Adajania
forgatókönyvíró: Imtiaz Ali, Sajid Ali
zeneszerző: Pritam
operatőr: Anil Mehta

producer: Saif Ali Khan, Dinesh Vijan
vágó: Sreekar Prasad

 

Szereplők: Saif Ali Khan, Deepika Padukone, Diana Penty, Dimple Kapadia, Boman Irani, Randeep Hooda

 

Mírá csendes, zárkózott, konzervatív indiai lány, aki Londonba érkezése után megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a férfi, akihez férjhez ment, csak a pénzét akarta, és otthagyta egyedül egy vadidegen nagyvárosban. Szerencséjére befogadja Veronika, a Londonban nevelkedett, modern, élvezeteket hajszoló indiai lány, és nemsokára odaköltözik hozzájuk Veronika barátja is, a hóbortos Gotam. Az édeshármas mindaddig jól működik, amíg meg nem érkezik Indiából Gotam édesanyja és a fiú zavarában azt nem hazudja, hogy Mírá a barátnője, akit feleségül akar venni.


A hazájában és külföldön is jelentős sikert aratott Koktél jellegzetes modern indiai romantikus komédia, mely a hagyományos és modern életformát állítja szembe egymással a némi melodrámával, sok-sok humorral és zenés jelenetekkel megtűzdelt szerelmi románcon keresztül. A film érdekessége, hogy a főszereplő sztárpáros mellett a trió harmadik tagját az addig szinte ismeretlen Diana Penty alakította, aki számtalan dicséretet kapott alakításáért, az epizódszerepeket pedig a bollywoodi film legnépszerűbb karakterszínészei játszották.

A vetítések az Indiai Kulturális Központban (1025 Budapest, Búzavirág utca 14.) ingyenesek, helyfoglalás érkezési sorrendben. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

 

Az Indiai Kulturális Központ a fesztiválprogramon kívül egész évben havi két alkalommal ingyenes filmvetítéseket szervez. Ennek programjáról bővebben a honlapunkon vagy a facebook oldalunkon találhat információt.

 

 

14th February, Friday 18:00

Cocktail (2012)

 

Musical romantic comedy

Director: Homi Adajania

Cast: Saif Ali Khan, Deepika Padukone, Diana Penty, Dimple Kapadia, Boman Irani

Language: Hindi with Hungarian subtitle

Duration: 145 min

 

The story revolves around Gautam Khanna (Saif Ali Khan), Veronica D’Costa (Deepika Padukone) and Meera Gupta (Diana Penty). Gautam Khanna (Saif Ali Khan) always had a dream to go to London and have a job. His dream is fulfilled and he gets a job. But his mom, Nita (Dimple Kapadia) says that she has to finalize his marriage to a girl and so he has to wait. She finds her perfect ‘bahu’ in Meera Gupta (Diana Penty). But she does not tell Gautam about this and tells Meera’s parents even to not tell Meera. She tells Gautam to take her friend’s daughter Meera as she has an assignment in London for 3 days. On the flight, Meera and Gautam befriend each other. In London, Meera has some problems completing her assignment and therefore fails to give it on time. She loses her job but then Gautam consoles her. They go on a beach party and there they meet Veronica D’Costa (Deepika Padukone). After some days of living with each other, Gautam falls in love with Veronica. But the thing that Gautam doesn’t know about her is that Veronica is already in love with Jeremy Viegas (Randeep Hooda). Now, Meera has started to fall in love with Gautam and Jeremy has started disliking Veronica because of her choosy behavior and started loving Meera.

 

További információk:

www.indianembassy.hu/filmfesztival

www.facebook.hu/indiaikulturaliskozpont

puskinmozi.hu